Network Menu

SWEA Nyhetsbrev Maj 2018

SWEA Nyhetsbrev Maj 2018

Lunch på Aerostato

OBSERVERA! Denna månad träffas vi på måndag.

Vår månadslunch har vi måndagen den 7 maj. Vi träffas då på Aerostato kl. 13.00 för att äta en bit mat eller ta en kopp kaffe tillsammans.

Anmälan sker till Heléne senast fredagen den 4 maj per e-post palaghias(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.gr eller mobilnummer
6973-790 267.

Adress till Aerostato:

Platia Proskopon, Ptolemaion 4, Pangrati (metro Evangelismos)

 Mitt 50-tal

Torsdagen den 17 maj kl. 19.00 träffas vi på Paulusgården, Daidalou 18, för att få en nostalgiresa tillbaka till 50-talet.

Nordiska museet pågår utställningen Mitt 50-tal. Kvinna, mode, vardag. Det handlar om kvinnligt 50-talsmode, om fest- och vardagskläder, arbetsuniformer och fritidskläder. Där visas plagg uppsydda på exklusiva modehus och av husmödrar i hemmet samt konfektionssydda plagg och det nya för tiden, tonårskläder. Men inte bara, utställningen ger också en inblick i den rådande tidsandan. En avslutande del handlar om hur tre framgångsrika kvinnor ser på 50-talets modeideal idag.

Marianne Larsson, intendent och forskare på Nordiska museet, är en av dem som står bakom urval och innehåll i utställningen. Torsdagen den 17 maj kl. 19.00 berättar hon för oss om arbetsprocessen, om hur plaggen har valts ut, om historien bakom plaggen och om det slutliga resultatet. Kanske kan någon av oss bidra med egna minnen från 50-talet.

Efter Mariannes presentation bjuds det på 50-tals mat.

Adress: Paulusgården

18 Daidalou

105 58 Athens

Kostnad: 7€

Anmälan till Anette Rydén senast fredagen den 11 maj till e-post anette.ma.ryden(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">anette.ma.ryden(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller mobiltelefon 6945-559 729.

Kommande arrangemang

  • Midsommar fredagen den 22 juni. Vi firar midsommar i Goudiparken precis som förra året. Samarrangemang med SiA, SGK, Svenska kyrkan och Svenska språkföreningen.
  • SWEAs sommarmiddag kommer att gå av stapeln tisdagen den 12 juni.