Network Menu

SWEA Athens Nyhetsbrev Maj 2015

 

Informationskväll om hudcancer

Svensk –Grekiska klubben bjuder in oss till ett föredrag om hudcancer.
Tisdagen den 5 maj kl 19 ska Marina Perdiki lära oss mer om hudcancer; de huvudsakliga förekommande typerna, diagnos, terapi och framför allt hur man bäst skyddar sig. Marina, som är läkarutbildad i Grekland och Sverige, har arbetat i båda länderna och tjänstgör nu som patolog på Laiko-sjukhuset. Föredraget hålls på svenska.
Lokal: Paulusgården
Adress: Daidalou 18, Plaka.
Kostnad 5 € inkl smörgås och valfri dryck.
Anmälan till Kerstin Wedelin senast den 3 maj..

Lunch på Aerostato

Tisdagen den 12 maj kl. 13.00 träffas vi som vanligt på Aerostato.
Anmälan sker till Anette Rydén senast måndagen den 11 maj.

Adress till Aerostato:
Platia Proskopon, Ptolemaion 4, Pangrati (metro Evangelismos)

Våra förskolebarn-samspel och utveckling

Tisdagen den 19 maj kl 19.00 träffas vi på Paulusgården, Daidalou 18, Plaka för att få höra Constantine Tsiantis, tf verksamhetschef på APHCA (Associaton for the Psychosocial Health of Children and Adolescents, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου). Han ska berätta om de utvecklingsfaser som våra barn går igenom under småbarnsåren. Dessa faser är viktiga för barns psykosociala utveckling. Vi får även veta mer om anknytningens betydelse, vad som kan gå snett där och när man ska be om professionell hjälp. Ett exempel är aggression hos barn och hur man kan hantera detta. Constantine Tsiantis kommer även att berätta om sin icke vinstdrivande organisation A.P.H.C.A (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), och dess arbete med att hjälpa barn och ungdomar och deras familjer. Efter föredraget är det fritt fram för frågor och därefter hoppas vi på en givande diskussion över en bit mat och ett glas vin.
Constantine erbjuder föreläsningen utan arvode, men rekommenderar att ni som är intresserade kikar in på epsype.gr där det finns information om barnböcker som ges ut av A.P.H.C.A och som går att beställa per telefon för att stödja deras arbete.
Adress: Paulusgården, Daidalou 18, Plaka
Avgift: 5€
Varmt välkomna är alla Sweor; mammor, mor- och farmödrar samt övriga intresserade!
Anmälan senast fredagen den 15 maj till Viktoria Johansson.

Grekisk matlagning

Vi fortsätter vår grekiska “matlagningskurs”
Onsdag den 6 maj kl. 10.00 träffas vi hemma hos Helene i Pendeli för att laga och äta ett par grekiska rätter tillsammans. Den här gången gör vi friterad zucchini med vitlökssås, friterad hårdost (saganaki), puré på gula ärtor (fava) och till huvudrätt- kalvfrikasse.
Adress: Hemma hos Helene Bankefors.
Kostnad: Självkostnadspris.
Anmälan till Helene Bankefors senast måndagen den 4 maj.

After work
Onsdagen den 27 maj kl. 19.30 träffas vi på en after work. Det är ännu inte bestämt vart vi går så mer information kommer senare.

Adress : Information kommer senare.
Anmälan sker till Gro Reistad senast söndagen den 24 maj.

 

Övrigt

Redan nu kan Ni notera i Era almanackor att sommarfesten kommer att gå av stapeln tisdagen den 9 juni på Paulusgården.