Network Menu

SWEA Athens nyhetsbrev december 2015

 

Lunch på Aerostato

Tisdagen den 1 december kl. 13.00 träffas vi som vanligt på Aerostato. Anmälan sker till Anette senast måndagen den 30 november. Adress till Aerostato: Platia Proskopon, Ptolemaion 4, Pangrati (metro Evangelismos).

Aerostato

Julfest

Lördagen den 5 december kl 20 skall vi ha en gemensam julfest med Svensk-Grekiska Klubben, SGK. Festlokalen ligger på Ermou 44, 5 tr, med öppen utsikt mot Akropolis. Vi slår ihop det bästa av respektive förenings traditioner och dukar upp en svensk julbuffé med en del hemlagat, en del färdigköpt och en del catering. Alla kan sjunga med i de traditionella julvisorna ur sånghäftet.  Lucia och Iriskören tycks vara hårt engagerade på andra håll, men något litet eget luciaspektakel ska vi visst åstadkomma. julbord

Och så får man tillfälle att dansa. Det blir musik – med måttlig volym – både pardans, evergreens, discomusik och grekisk dans. De som hellre vill sitta ner och prata med gamla och nyfunna vänner gör förstås det.

Ta med SWEA-makar, släkt och vänner! Kalaset kostar 25€ för medlemmar i SGK och SWEA, 30€ för andra. Det bjuds på glögg och pepparkakor, ett par snapsar, obegränsat med vin, öl, läskedrycker och mineralvatten. Julbuffén innehåller olika sillinläggningar och lax, ost, sallader, grönsaksgratäng, samt julskinka, prinskorv och köttbullar med sina varma och kalla tillbehör. Dessert och kaffe ingår.

Anmälan senast onsdagen den 25 november till Kerstin Wedelin.

 

Julglögg/mingel

Tisdagen den 15 december kl. 19.30 träffas vi hemma hos Birgitta Koniali på lite glögg, vin och något lätt jultilltugg. Anmälan sker till Gro senast fredagen den 11 december.  

 

Mammagruppens aktiviteter

Torsdagen den 9 december kl. 17.00 har mammagruppen julfest på Paulusgården.

 

Januari – Årsmöte

Tisdagen den 26 januari kl. 19.00 kommer vi att hålla vårt årsmöte på Paulusgården, se bifogad kallelse. I samband med årsmötet kommer vi  även att ha en kort presentation av vad SWEA är och vad vi står för. Har Du någon väninna som ännu inte är SWEA, men som är intresserad av att få en inblick i vad SWEA står för är och vad vi gör så får Du gärna ta med henne som gäst. Ni som är intresserade av att vara med att jobba i styrelsen eller i någon av våra arbetsgrupper kan kontakta någon av oss i styrelsen eller vår valberedning; Birgitta Koniali birgitta.koniali(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller Heléne Bankefors-Palaghia palaghias(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.gr">palaghias(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.gr Genom att vara med i styrelsearbetet lär man känna alla våra medlemmar på ett nytt sätt och får dessutom mer kontakt och inblick i arbetet hos andra svenska föreningar här i Aten. Utöver det så ger det en mycket större inblick i hur SWEA International fungerar och en bättre förståelse för hur stort SWEA egentligen är och vilka möjligheter som det ger att vara med i en världsomspännande organisation. Så alla Ni som är det minsta intresserade, hör av Er, kom och var med på ett styrelsemöte för att se vad vi gör.

Januari – Övrigt

Ytterligare lite förhandsinformation om januari månads program:

  • Vi planerar ingen lunch på Aerostato första tisdagen i januari.
  • Vi träffas på en ”After work” torsdagen den 14 januari.
  • Det uppskjutna ”Starta eget” seminariet planeras till slutet på januari. Vi meddelar Er alla så snart vi har datum fastlagt.

 

Övrigt

Ambassaden uppmanar alla svenskar som bor i Grekland att registrera sig på ambassadens hemsida; http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Svensklistan/Service-till-svenska-medborgare/Anmalan-till-ambassaden/Anmal-dig-har/

Paulusgården

  • Söndagen den 13 december kl. 18.00 ordnar Skandinaviska Kyrkan det traditionella luciafirandet i St. Paul´s. Biljetter måste förköpas. För mer info, kontakta Paulusgården.
  • Julafton firas kl. 16.00 på Paulusgården.

 

julgran1

God Jul Alla Sweor önskar Styrelsen!