Network Menu

Resa till Meteora tillsammans med kultur- och naturpedagogen Hjalmar Dahm

 

I april var det äntligen dags för den resa som Christina Vandoros ordnat för oss tillsammans med kultur- och naturpedagogen Hjalmar Dahm. Christina hade kontaktat Hjalmar efter att ha hört honom i programmet ”Naturmorgon” i radions P1 och nu var han på väg ner till Grekland för att visa oss den grekiska floran i Meteoras fantastiska berg.
Tåget från Aten upp till Kalambaka slingrade sig upp i bergen och det var otroligt vackra vyer att vila ögonen på under resan.
Under våra två dagar vandrade vi upp till ett par olika kloster och vi hade både sol, regn och hagel men hela tiden ett riktigt glatt humör och härlig SWEA stämning.

meteora1
När vi såg klostren högt upp på bergen var det svårt att tro att vi skulle kunna ta oss dit upp, men visst gjorde vi det och vi hann med att besöka fyra kloster varav två var nunnekloster.
När vi senare tog tåget hem tillbaka till Aten kunde vi konstatera att vi hade haft en mycket trevlig resa tillsammans och det var en fantastisk upplevelse att komma gående upp till klostren. Själv har jag tidigare varit i Meteora två gånger, men då med bil och detta var något helt annat som jag verkligen kan rekommendera.

meteora2Anette Rydén