Network Menu

UTSTÄLLNING TILL MINNE AV GEORGE SEFERIS

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-01-23
12:45 – 14:30

Plats
B&M Theocharakis Foundation


Tisdagen den 23 januari kl 12.45 träffas vi på ”B&M Theocharakis Foundation” för att besöka utställningen till minne av George Seferis.

Giorgos Seferis föddes år 1900 i Urla nära Smyrna och dog 1971 i Aten. Han var en grekisk diplomat och författare/poet, där grundtonerna i hans lyrik är främlingskänsla och hemlängtan hos den som gått i landsflykt eller den som lever i exil i sitt eget land. År 1963 fick han Nobelpriset i litteratur.

På utställningen, som pågår fram till den 28 januari, presenteras allt från originalmanuskript, personliga tillhörigheter, målningar som han själv har målat, till svart-vita fotografier från studenttiden fram till hans sista resor.

Utställningen har även en avdelning där man får se verk av ledande, grekiska konstnärer såsom Nikos Hadjikyriakos-Ghika, Yannis Tsarouchis, Tassos, Yannis Moralis, Panayiotis Tetsis, Costas Tsoclis, Alekos Fassianos m.fl., vilka alla varit inspirerade av Seferis poesi.

Adress:
B&M Theocharakis Foundation,
9 Vassilissis Sofias & 1 Merlin,
tel 210-361 1206
www.thf.gr

Inträde: 6€

Vi samlas vid ingången senast kl. 12.45 och hoppas kunna komma med på den avgiftsfria guidningen som startar kl. 13.00. En grupp måste bestå av minst 5-6 personer och ingen förbokning kan göras, men om vi är där i god tid hoppas vi att vi får plats.

Efter guidningen går vi till kafeterian ”ΑΙΓΛΗ”, som ligger på Zappion strax bredvid, för en stunds trevligt umgänge.

Anmälan till Marie Mårtensson Pantazatou senast måndagen den 22 januari. på e-post athens@swea.org