Network Menu

Regissören Kolovos

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2017-05-02
19:30

Plats
Svenska institutet


 

Tisdagen den 2 maj kl. 19.30 träffas vi på Svenska institutet för att få en kväll med regissören Nicolas Kolovos och filmproducenten Olle Wirenhed.

Den svensk-grekiska regissören Nicolas Kolovos kommer tillsammans med filmproducent Olle Wirenhed till Svenska Institutet efter att ha rest runt till flera ställen i Grekland. Vi kommer att få se deras gemensamma kortfilm Fikon som vunnit ett flertal priser, och även diskutera runt temat Film över gränserna. –Hur är det att spela in film i Sverige kontra Grekland? Hur arbetar man med samproduktioner? Hur ser filmbranschen ut idag?

Nicolas Kolovos är en svensk filmregissör, dramatiker och manusförfattare och är en av de bästa regissörerna i det europeiska filmlandskapet under de senaste åren. Han är född 1973 och uppvuxen i Borås. Han har vunnit flera festivaler med Jag är Gay och Peters rum, och senast Fikon som är inspelad i de grekiska byarna Zagorochoria.

Anmälan till Birgitta Schönberg senast torsdagen den 27 april.

Kvällen är ett samarrangemang med Svenska Kyrkan i Aten, SWEA, SGK, Svenska Språkföreningen och Svenska institutet i Athen.

Varmt välkomna!