Network Menu

Filmkväll ”Möte om eftermiddagen”

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2017-04-06
19:00

Plats
Paulusgården


Torsdagen den 6 april kl. 19.00, träffas vi på Paulusgården för att tillsammans titta på novellfilmen ”Möte om eftermiddagen” som visades på Göteborgs filmfestival i år, se kort resumé nedan samt även http://anagram.se/projekt/mote-om-eftermiddagen/.

MoteOmEftermiddagen1

De har varit gifta i över 60 år. Nu vill hon skiljas eftersom hon vill dö fri. Det är uppslitande att separera när man är ung, hur kan det då bli när man blir äldre och har delat sina liv så länge med varandra? När ens liv och minnen är så sammanvävda att de knappt går att skilja åt längre? ”Möte om eftermiddagen” handlar om kärleken så som vi aldrig får se den i dag genom ett åldrande vackert par, med all sin livserfarenhet, glädje, ilska och sorg.

MoteOmEftermiddagen2

Henning Mankells dialog är drastisk, komisk och ibland grotesk. Det fysiska mötet mellan mannen och kvinnan har en sällsynt direkthet och liv. Det finns en kraft och en aldrig sinande vilja att gå vidare, att skiljas för att börja om på nytt så sent i livet, kanske strax innan det tar slut. Skådespelarna Gunnel Lindblom och Sven-Bertil Taube har en rikedom av erfarenheter och nyanser i sitt spel som kommer att bli spännande för publiken att möta.

Efteråt diskuterar vi filmen över en bit mat.

Kostnad; 7€

Adress: Paulusgården

Anmälan till Anette senast måndagen den 3 april.