Network Menu

Besök på Stiftelsen ”Stavros Niarchos ” kulturcenter

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2017-10-29
10:00

Plats
Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre


 I den stora parken som anlagts av Stavros Niarchos stiftelse pågår bygget av SNFCC (Stavros Niarchos Foundation Cultural Center) som arkitekten Renzo Piano designat för att inrymma det nya nationalbiblioteket och det nya operahuset.  Redan nu under byggnadstiden är centret mycket imponerande, man får en god blick över hur det hela kommer att te sig i färdigt skick och från takterrassen har man en fantastisk utblick.  Stiftelsen bjuder på gratis guidade turer på grekiska eller engelska i grupper om max 25 personer, men föranmälan krävs, och engelskspråkiga visningar finns bara kl 10 på förmiddagarna.

SGK och SWEA har planerat att följa med på visningen söndagen den 29 oktober kl 10. Turen tar 90 minuter, och man kommer att vara i kontinuerlig rörelse under tiden, inomhus och utomhus, i horisontalplan men också i trappor och i hissar. Efter visningen fortsätter vi kanske till någon kafeteria i området för att vila och smälta intrycken.

Tyvärr går det inte att förbeställa gruppvisningar. SNFCC tar bara emot beställningar av individer, och var och en kan bara beställa för max fem namngivna personer. Om du vill komma med på visningen, se då till att själv gå in på sajten www.snfcc.org/visitors-center/events/ och boka plats för dig själv och ditt sällskap. Biljett(er) skickas då till din mejladress. Gör det så snart som möjligt, för de tillgängliga 25 platserna kan gå åt snabbt.

Om du inte har tillgång till internet eller annars vill ha hjälp, ta då kontakt med Heléne Bankefors-Palaghias eller med Kerstin Wedelin.

Turerna startar från lobbyn, som ligger invid parkeringsplatsen vid sydvästra infarten till området. Se bifogad karta. Vi ombeds vara på plats 15 min före visningen. Det finns många alternativa sätt att ta sig till området med buss, tram och även skyttelbuss från Syntagma eller Syngrou-Fix. På sajten finns anvisningar om förbindelserna och även noggranna beskrivningar av tillfartsvägarna med bil från olika riktningar.

Address: Stavros Niarchos Foundation Cultural Centre, 364 Syggrou Avenue, 176 74 Kallithea

Missa inte att även anmäla er till Helene Bankefors så att vi vet att ni kommer! Väl mött!