Network Menu

Besök med efterföljande lunch på Byzantinska muséet

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2017-10-03
11:30

Plats
Byzantine and Christian Museum


 

Tisdagen den 3 oktober kl. 11.30 träffas vi vid Byzantinska muséet på 22 Vas. Sofias Avenue. Förutom den permanenta utställningen pågår två temporära utställningar;

Alfredo Romano. En italiensk konstnär ställer ut sina verk från sent 70-tal samt andra arbeten och installationer sammanställda för just denna utställning för att knyta samman sina egna verk med dem som finns i muséets permanenta utställning.

Alfredo Romanos verk uttrycker motsättningarna mellan Magna Graecia och den dramatiska http://www.byzantinemuseum.gr/pictures/s_5143_skiathos.jpgsituationen i den moderna världen.

“A journey to the Holy land through the proskynetarie from the Byzantine and Christian Museum”

En resa till det heliga landet genom pilgrimsguider från det byzantinska och kristna muséet ”

Från 1500-talet och senare mellan 1600-talet och 1800-talet finns det systematisk information i manuskript och skrivna pilgrimsguider som berättar om pilgrimsresor till det Heliga Landet. Informationen är huvudsakligen anpassade för ortodoxa kristna och behandlar Kristus tidiga liv.

Adress till Byzantinska muséet:
22 Vas. Sofias Avenue, 106 75 Athens.

Efteråt går vi till kafeterian och dricker en kopp kaffe eller tar en bit mat tillsammans. Ni som inte vill besöka muséet kan sluta upp med oss kl 13.00 i kafeterian.

Anmälan till Marie Mårtensson senast måndagen den 2 oktober.