Network Menu

BESÖK AV FÖRFATTAREN BIRGITTA LINDQVIST 

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-02-15
19:00 – 21:00

Plats
Paulusgården


Torsdagen den 15 februari kl 19.00 samlas vi på Paulusgården för att träffa och lyssna på författaren Birgitta Lindqvist. 

Vi välkomnar även icke Sweor så ta gärna med Era vänner.

Efter presentationen äter vi som vanligt en bit mat och får chans att fortsätta diskutera och prata med Birgitta.

Birgitta är utbildad lärare, har bott i olika världsdelar och har tillbringat mycket tid i Asien. Under kulturrevolutionen i Kina bodde hon i Beijing men är sedan många år nu bosatt i Paris där hon är medlem i den lokala SWEA avdelningen. Birgitta talar kinesiska, spanska, japanska, franska, engelska, tyska och finska.

Birgitta debuterade som författare med diktsamlingen ”Odelbarhet” år 1986 och har sedan dess givit ut ungdomsböcker, diktsamlingar, fyra novellsamlingar, romanen ”Där ingen kan nås” år 2005 och senast novellsamlingen ”Grymhet” som gavs ut 2011.

”Leva trots allt“ är en poesibok med 35 dikter av Yu Xiu Hua, som vid födseln 1972 drabbades av syrebrist och fick en CP skada. En missbildad kvinna var då inget värd, men med stöd av sina fattiga föräldrar lärde hon sig att stå och gå för att senare själv lära sig att läsa och skriva. År 2009 fick hon en egen dator och fick då tillgång till ”nätet“, hon startade en blogg där hon skrev ner sina dikter och gjorde dem tillgänglig för andra.

När Birgitta besökte sin kinesiska lärarinna, Lili Weil, bad Lili henne översätta den kinesiska texten. Birgitta slukades av texterna och dess vackra innebörd och översatte 35 av dikterna.

När Birgitta kommer till oss på Paulusgården kommer hon att bl.a. presentera Yu Xiu Hua’s dikter, men även berätta om sitt liv och sitt författarskap. Vi kan rekommendera en fin artikel om Birgitta från tidskriften ”M-magasin nr 1/2018 ”.

Kostnad: 10 € för SWEA-medlemmar och 12 € för icke medlemmar.

Information och anmälan till Anette Rydén senast fredagen den 9 februari till e-post athens@swea.org