Network Menu

Barngruppens julkalas!

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 2018-11-25
12:00

Plats
Paulusgården


 Hjärtligt välkomna till Barngruppens Julkalas!

Söndagen den 25 november kl 12.00 träffas vi på Paulusgården i Plaka för att ge barnen en försmak av julen! Vi börjar med en sångstund i julens tecken med klassiska julsånger och ringdans runt granen för stora och små! Därefter avnjuter vi en lättare julbuffé och kaffe med kaka på maten. Barnen får julpyssla till tonerna av stämningsfull julmusik innan Tomten till slut kommer på besök med en julklapp till alla våra snälla barn…

Inträde: 6€ per vuxen och per barn för SWEA-medlemmar, 8€ per vuxen och per barn för icke-medlemmar. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller… ☺

För att hjälpa Tomten, som har bråda dagar, tar vi föräldrar med en julklapp till vårt barn, inslaget och med barnets namn tydligt märkt utanpå. (Tomten är som bekant lite skumögd!) Klappens värde bör inte överskrida 5€.

Julens budskap är ju kärlek, glädje och gemenskap och julen en högtid som frammanar glädjen i att få ge. Precis som tidigare år vill vi i samband med julkalaset göra en insamling till barn som bor på barnhemmet Xatzikyriakeio i Pireaus. Det finns 28 flickor i åldrarna 5-11 år på barnhemmet som går i Nipiagogeio eller Dimotiko (årskurs 1-6).

Vi kommer i samband med julkalaset att samla in pengar för att köpa en julklapp till vart och ett av dessa barn. Julklapparna kommer i år bestå av fina underkläder/strumpor eftersom barnen har behov av det. Varje julklapp kommer att kosta ungefär 8€ och ni får gärna bidra med pengar till en klapp till ett eller flera barn, om ni har möjlighet. Meddela i så fall gärna detta redan vid anmälan så att vi kan organisera insamlingen på bästa sätt.

Vi kommer också att samla in matkassar till barnhemmet. Just nu har de extra stort behov av flingor, müsli bars, toalettpapper och olivolja. Den som har möjlighet får gärna bidra med vad man kan, inget bidrag är för litet.

Vi vidarebefordrar allt direkt till barnhemmet och precis som förra året kommer vi naturligtvis att dokumentera vad insamlingen inbringat och hur och när den kommer barnhemmet tillhanda.

Anmälan till Viktoria Johansson senast tisdagen den 20 november. sms: 6974 088 302, email: sofia_viktoria@hotmail. Vänligen meddela oss hur många ni blir som kommer samt om ni önskar sponsra inköpet av en eller flera julklappar till barnen på barnhemmet.

Barn, föräldrar och mor-/farföräldrar är alla hjärtligt välkomna!

SWEA Athens Barngrupp