Network Menu

Lek och Lär

Varmt välkomna till SWEA Athens Barngrupps nya lekgrupp “Lek och Lär – en strukturerad lekgrupp för barn i åldrarna 3-5 år, ämnad att stärka deras svenska språkkunskaper i en lekfull lärmiljö!

Filosofin bakom Lek och Lär: Varje lekträff har ett särskilt tema som vi arbetar med. Barnen uppmuntras att delta aktivt och att utveckla sitt svenska tal och ordförråd genom olika aktiviteter knutna till varje lekträffs specifika tema.  Vårt mål och förhoppning är att en organiserad lekgrupp, där man bara talar svenska, kan hjälpa barnen både att hålla liv i och utveckla sitt svenska språk, men även öka deras kunskaper om Sverige och stärka banden till Sverige och den svenska kulturen.

Vad gör vi? Alla träffar har en liknande utformning så att barnen känner igen sig från gång till gång. Vi tror att det skapar trygghet och uppmuntrar barnen att delta aktivt i aktiviteterna. Varje träff startar med en samling följd av organiserad lek med inslag av rim, ramsor och sånger kring dagens tema. Därefter tas en kort paus med fruktstund ute på gården tillsammans med oss föräldrar. När barnen kommer in i lokalen igen samlas de vid pysselbordet för att skapa något spännande utifrån temat, innan de får varva ner med en mysig sagostund med högläsning ur en svensk barnbok. Därefter avslutas lekträffen med en kort gemensam avslutningsstund. Vi träffas i en fräsch lokal i Koukaki och varje lekträff varar i ca 90 minuter.

Varmt välkomna att höra av er om ni är intresserade!

Viktoria Johansson

Samordnare för SWEA Athens Barngrupp och Lek och Lär

athens(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

 

Lek och Lär arrangeras av SWEA Athens Barngrupp. Vår barngrupp vänder sig till barn i åldrarna 0-9 år med föräldrar, far- och mormödrar. Vi samlas till lekträffar, har familjeutflykter, arrangerar föredrag i olika ämnen som rör barn och föräldraskap samt firar svenska högtider tillsammans. Ett återkommande inslag i vår verksamhet är ”Lek och Lär”- en lekgrupp för barn i åldrarna 3-5 år, ämnad att stärka deras svenska språkkunskaper i en lekfull lärmiljö! Ett annat återkommande inslag är barnsången som sker i samarbete med Svenska kyrkan i Aten.

Det som främst binder oss samman i gruppen är det svenska språket och den svenska kulturen, som vi på olika sätt vill hålla levande för barnen. Du är varmt välkommen att höra av Dig till oss!