Network Menu

Hej och välkomna till SWEA Athens!

Nya och gamla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till SWEA Athens som bildades vid millennieskiftet och som alltsedan dess har vuxit och förändrats utifrån våra medlemmars behov och önskemål. Vi träffas regelbundet för att lyssna på någon intressant föredragshållare, gå på museum eller besöka ett galleri, se en film tillsamman eller bara träffas över en bit mat, umgås, diskutera och prata svenska. Vår ambition är att erbjuda ett varierat program för att alla medlemmar skall hitta något som passar. Då och då arrangerar vi dessutom evenemang tillsammans med övriga svenska organisationer som är verksamma här i Aten.

En gång i månaden träffas vi och äter lunch nere i centrum eller i Kifissia i norr och däremellan har vi ytterligare ett par träffar, omväxlande på dag- och kvällstid så att alla skall ha en möjlighet att komma med. Vår sommarmiddag i början på juni och julmiddagen strax före jul är andra regelbundna träffar som är välbesökta och uppskattade. Vi samlas då kring svenska traditioner och äter svensk mat och sjunger svenska sånger. Därutöver har vi även en bokklubb som träffas regelbundet en gång i månaden i centrum.

Parallellt med SWEAs ordinarie aktiviteter har vår växande barngrupp ett minst lika gediget program. De har regelbundna sångträffar i samarbete med svenska kyrkan, återkommande lunchträffar, lekträffar och även barngruppen organiserar föredrag som behandlar ämnen som är speciellt intressanta för den lilla familjen. Barngruppen har sina egna återkommande fester såsom maskerad, luciafirande, och sommaravslutning med svenska sommarsånger. Sedan hösten 2017 har vi startat en ”Lek och Lär” grupp för våra små som ännu inte uppnått åldern att börja i den svenska skolan här i Aten.

På vår hemsida hittar Du mer information om alla våra träffar under fliken ”Aktiviteter” samt i kalendern.

Du som ännu inte är medlem, men är lite nyfiken på vad vi gör, hör av Dig till oss så kan Du komma med på nästa evenemang och se hur trevligt vi har. Är Du intresserad av styrelsearbete får Du gärna höra av Dig till någon av oss i styrelsen så kan Du komma med på vårt nästa styrelsemöte för att få en bättre inblick i vad vi gör.

Hjärtligt välkommen till SWEA Athens!

Anette Rydén Ordförande SWEA Athens

Styrelsen för SWEA Athens 2018

Ordförande                        Anette Rydén

Vice ordförande                 Heléne Bankefors-Palaghias

Sekreterare                        Marie Mårtensson-Pantazatou

Kassör                                Anna Henriksson

Styrelseledamot                  Maria Renhuldt

Suppleant                            Eleni Androvic

Suppleant (fom 1/5 2018)   Birgitta Koniali

Revisor                             Fotini Oikonomidou

Revisor ersättare             Marika Korfiati