Network Menu

SWEA Athens Barngrupp

Vi i SWEA Athens har en mycket aktiv barngrupp!
Gruppen består av mammor, pappor, far- och mormödrar med barn i åldrarna 0-9 år. För att vara med i barngruppen ska mamma, mormor eller farmor vara medlem i SWEA.
Vi träffas regelbundet på olika platser i Aten, oftast med, men ibland även utan våra små.

Tillsammans med Svenska kyrkan i Aten anordnar vi barnsång, där vi sjunger svenska barnsånger, fikar och umgås. Vi arrangerar också lekträffar, utomhus, inomhus på lekvänliga platser samt hemma hos varandra. Ibland anordnas speciella träffar, som t.ex. föredrag i tvåspråkighet, barn- och tandvård, barnpsykologi, första hjälpen, “starta-eget”. Vi har familjeutflykter, besök på djurpark, ponnyridning…
Under karnevalsperioden anordnar vi en årlig maskeradfest med utklädda stora och små. I december månad ordnar vi luciafirande samt ett klassiskt svenskt julkalas med dans kring granen och besök av tomten. Då och då träffas vi bara vi föräldrar för att äta middag tillsammans.

Vår förhoppning och önskan med gruppen är att den ska skapa en svensk gemenskap och ett nätverk för svensktalande barn och deras föräldrar här i Aten.

Cecilia Larsson Lantz/imagebank.sweden.se

Läs mer om barngruppen: https://athens.swea.org/swea-athens-barngrupp/

Resumé över barngruppen 2016: https://athens.swea.org/swea-athens-barngrupp-resume-2017/

SWEA Athens och barngruppens program finns att beskåda på hemsidan: https://athens.swea.org/ . I kalendern till höger på sidan får man en överblick över alla våra aktiviteter. Både SWEA Athens och SWEA Athens barngrupp finns också på Facebook.

Varmt välkomna till oss!

Viktoria Johansson

Samordnare SWEA Athens Barngrupp