Network Menu

SWEA Athens nyhetsbrev november 2015

 

Lunch på Aerostato

Aerostato

Tisdagen den 3 november kl. 13.00 träffas vi som vanligt på Aerostato. Anmälan sker till Anette senast måndagen den 2 november.

Adress till Aerostato: Platia Proskopon, Ptolemaion 4, Pangrati (metro Evangelismos)

 

Utställning “Dimitris Davis” på Nya Benakimuséet

Torsdagen den 5 november kl. 11.00 träffas vi utanför Nya Benakimuséet för att se utställningen med verk av konstnären Dimitris Davis. Utställningen är tillägnad det mångfacetterade arbetet av konstnären Dimitris Davis (1905-1973). Davis blev bekant med avantgardistiska rörelser då han studerade bildkonst på München Academy och genom sina omfattande resor i Europa. Hans arbete kännetecknas av realism, med inslag av tysk expressionism. Han arbetade för olika tidningar och tidskrifter och publicerade talrika teckningar som relaterade till sociala och politiska frågor och illustrerade även barnböcker i Grekland och utomlands. Oljemålningar, skisser, teckningar och representativa prover av hans bokillustrationer ingår i utställningen.  

Adress: 138 Pireos & Andronikou St. (Se karta här intill) Inträde till muséet: 5 €. Anmälan senast tisdagen den 3 november till Anette.

 

Guidad visning på “Arxaia Agora” med Christina Tziovaridou (Inbjudan av Svensk-Grekiska klubben)

Lördagen den 14 november kl. 10.30 är vi inbjudna av Svensk-Grekiska Klubben till en visning av ”Arxaia Agora”. Vi gör en rundvandring med Christina Tziovaridou , besöker muséet och övervåningen med alla skulpturer. Vi samlas kl 10.30, och efteråt, ca. kl 13.30-14.00, äter vi lunch på Atolos.

Adress: Adrianou 24 , vid Monastiraki strax innan Thission. Inträde:  4 €/pers. 2 € för pensionärer. Anmälan till Ing-Marie Raptis.

 

En kväll om region- och världsmötet i Arizona

Arizona

Under några dagar i mitten av oktober hölls SWEAs region- och världsmöte i Arizona. Vår regionordförande, Birgitta Koniali, och vår ordförande Anette var där. Tisdagen den 24 november träffas vi på Paulusgården kl. 19.00 för att höra lite om vad som hände under mötet, då drygt 300 Sweor från hela världen samlades i Scottsdale Arizona. Ni får tillfälle att höra mer om diskussioner, möten, seminarier och föredrag och även lite om de utflykter som gjordes i anslutning till VM. Missa inte detta tillfälle att få inblick i allt som SWEAs nätverk har att erbjuda. Anmälan senast fredagen den 20 november till Anette.

Kostnad: 5 €

 

Mammagruppens aktiviteter

  • Barnsången i samarbete med Skandinaviska kyrkan och Kicki Lidén fortsätter och vi träffas onsdagarna 4/11, 11/11 och 25/11.
  • 5/11 Lekträff hemma hos Alexia Bouka i Gerakas.
  • 17/11 Ponnyridning i Varibobi.
  • 20/11 Lekträff på Balux i Glyfada

 

Övrigt:

Paulusgården

  • Kyrkan kommer att vara stängd mellan 17-19 november pga förberedelser inför julbasaren.
  • Skandinaviska kyrkan har sin julbasar på Paulusgården 20-22/11. Öppettider; Fre 12-20, Lör 12-18, Sön 12-16. Alla Ni som skulle vilja vara med att sätta upp basaren eller kanske hellre vill vara med och arbeta under basardagarna kan ringa och anmäla er till husmor Birgitta Schönberg på kyrkan, tel: 210-451 6564. All hjälp är välkommen!

basar

  • Adventsgudstjänst kommer att hållas i St. Paul’s söndagen den 29/11 kl. 18.00.